maanantai 21. huhtikuuta 2014

Erinomainen tuote-esittely, essee


”Erinomainen” tuote-esittely

Tuote-esittelyn pitämiseen on tärkeää valmistautua hyvin, kun harjoittelee tarpeeksi ennen esityksen pitämistä niin esityksen aikana tuotteesta kertominen sujuu helpommin. Suunniteleminen ja huolellisesti valmistautuminen sekä harjoitteleminen takaavat hyvän pohjan tuote-esittelyn pitoon.

On tärkeää, että myyjä on reipas, asiallinen, energinen, kohtelias, ystävällinen, motivoitunut, keskittynyt sekä aktiivinen. Myyjän tulee osata puhua kohtuullisessa määrin, sillä koko aikainen pälättäminen ei ole hyvä asia esityksen kannalta. Täytyy osata ottaa asiakkaan tarpeet huomioon ja on osattava kuunnella asiakasta, silloin kun hän kertoo jotain tai hänellä on kysyttävää. Tuotteen tyrkyttäminen ei kuulu hyvään tuote-esittelyyn, se saattaa vaikuttaa asiakkaan suhtautumiseen koko tuotteeseen, eikä hän välttämättä osta tuotetta koskaan.

Kun esittelijä aloittaa tuote-esittelyn, on hyvä ja kohtelias tapa esitellä ensin itsensä asiakkaille, sekä kertoa kuka on myös niille asiakkaille, jotka tulevat vasta myöhemmin kuuntelemaan esittelyä. Myyjän tulee puhua myös selkeällä ja kuuluvalla äänellä. Hänen on osattava kertoa tuotteen eroavaisuudet kilpailijoista, sekä osattava muutenkin vertailla, esitellä sekä perustella asiakkaalle miksi kyseinen tuote on hyvä juuri hänelle.

Tuote-esittelyn olennaisin osa on, että hallitsee tuotealueen sekä tietää tuotteesta. Tuote-esittelyn pitäjällä on tuotetietous oltava kunnossa, siksi onkin tärkeää perehtyä tuotteeseen huolella ennen tuote-esittelyn pitämistä. On myös osattava kertoa asiakkaille tuotteen eduista, sekä niiden tuomista hyödyistä.

Esittelyn aikana myyjä luo asiakkaalle mielikuvan tuotteesta. Hyvä tuote-esittely on mielenkiintoinen ja asiakkaalla säilyy koko esityksen ajan mielenkiito sitä kohtaan.
Kun pitää tuote esittelyä, on todella tärkeää myös se että kerrottavat asiat ovat totta. Tuotteen ominaisuuksista ei saa valehdella, eikä keksiä niitä itse.

Tuote-esittelyssä mielenkiintoa ja asiakkaita vetää puoleensa kaikenlaiset maistiaiset ja tuotteen käytön kokeilemiset. Esim. jos markkinoille on tullun jokin uutuus suklaa, varmasti se saa enemmän kuluttajia ostamaan tuotetta, jos siitä on maistiaisia tarjolla niin voi maistaa pitääkö suklaasta vai ei.

Tuotteet tulee sijoittaa ja laittaa hyvin esille esityksen ajaksi. Kun tuotteet on aseteltu hyvin, on koko tuote-esittely paljon puoleensa vetävempi, kuin silloin jos esityksen eteen ei olla nähty vaivaa ollenkaan.

Tuote-esittelyn pitämisessä on siis tärkeää hallita tuotetietous, harjoitella sekä olla esittelytilanteessa asiallinen sekä luottaa itseensä.


http://blog.menestymyynnissa.fi/?p=203 http://www.ammattinetti.fi/ammatit/detail/368_ammatti

4 kommenttia: